Ingrediënten (5 wafeltjes)


- 80 g havervlokken

- 200 g cottage cheese

- 2 eieren

- 2 eetlepels halfvolle melk

- 6 g lijnzaad

- 1 el arachideolie (om wafels te bakken)

- 1 koffielepel bakpoeder

 Bereiding

- Verwarm het wafelijzer en bestrijk met 1 eetlepel arachideolie

- Mix alle ingrediënten (behalve de arachideolie) in de blender tot een homogeen mengsel.

- Schep ongeveer 3 eetlepels van het beslag op het wafelijzer en bak 2-3 minuten tot het wafeltje goudbruin en knapperig is.

- Herhaal dit met het resterende beslag.

Alternatief:

Vervang de cottage cheese door ricotta. Beide zijn verse magere kazen, maar ricotta is zachter van textuur en heeft een hoger vetgehalte dan cottage cheese.

Tips:

- Voeg een 1/2 koffielepel currypoeder toe om hartige wafels te maken in plaats van zoete.

- Werk af met confituur of seizoensfruit.

Recept uit kookboek diabetesliga "Lekker koken met diabetes. 200 recepten voor een gezond leven"

Deel deze pagina