Ingrediënten (12 stuks)

- 2 appelen

- 140 g Griekse Yoghurt (0 - 5% vetgehalte)

- 180 ml plantaardige olie

- 75 g Zusto (suikervervanger)

- 185 g havermout

- 3 eieren

- 150 g volkorenbloem

- zout

Voor de topping:

- 75 g volkorenbloem

- 40 g margarine (op kamertemperatuur)

- 2 eetlepels Zusto

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havermout fijn in de blender.

- Doe de havermout samen met de Griekse yoghurt, de eieren, de olie, de bloem en de Zusto in de blender en mix tot een beslag. Voeg een snuifje zout toe.

- Schil de appelen en snij ze in kleine blokjes. Meng voor de topping de bloem met de Zusto en de magarine tot een crumble.

- Doe het beslag in muffinvormpjes, werk af met de appeltjes en bestrooi met de crumble.

- Bak de muffins 25 minuten in de oven. Ontvorm de muffins en laat ze afkoelen op een rooster

Deel deze pagina