Ingrediënten (12 stuks)
- 2 appelen
- 140 g Griekse Yoghurt (0 - 5% vetgehalte)
- 180 ml plantaardige olie
- 75 g Zusto (suikervervanger)
- 185 g havermout
- 3 eieren
- 150 g volkorenbloem
- zout
Voor de topping:
- 75 g volkorenbloem
- 40 g margarine (op kamertemperatuur)
- 2 eetlepels Zusto
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havermout fijn in de blender.
- Doe de havermout samen met de Griekse yoghurt, de eieren, de olie, de bloem en de Zusto in de blender en mix tot een beslag. Voeg een snuifje zout toe.
- Schil de appelen en snij ze in kleine blokjes. Meng voor de topping de bloem met de Zusto en de magarine tot een crumble.
- Doe het beslag in muffinvormpjes, werk af met de appeltjes en bestrooi met de crumble.
- Bak de muffins 25 minuten in de oven. Ontvorm de muffins en laat ze afkoelen op een rooster