Ingrediënten (2 pers)


- 500 g groene of witte asperges

- 100 g volkoren penne (neem een soort met een kooktijd van ongeveer 10 min)

- 75 ml Griekse yoghurt

- 1 kleine courgette

- 150 g gerookte zalm

- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

- Schil de asperges (groene asperges hoef je niet te schillen) en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de pasta samen met de asperge stukken in 10 - 12 min gaar. Is de kooktijd van de penne veel langer of korter dan 10 min, kook de asperges en penne dan apart.

- Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.

- Snij de courgette in stukjes of maak met een spiraalsnijder er slierten van. Snij de zalm in reepjes.

- Schep de courgette, Griekse yoghurt en zalm door de pasta en de asperges. Maak op smaak met peper.

- Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.

- Laat de kaas even smelten onder de hete grill.

Deel deze pagina