Ingrediënten (2 pers)
- 500 g groene
of witte asperges
- 100 g volkoren penne (neem een soort met een kooktijd van ongeveer 10 min)
- 75 ml Griekse yoghurt
- 1 kleine courgette
- 150 g gerookte zalm
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Schil de asperges (groene asperges hoef je niet te schillen) en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de pasta samen met de asperge stukken in 10 - 12 min gaar. Is de kooktijd van de penne veel langer of korter dan 10 min, kook de asperges en penne dan apart.
- Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
- Snij de courgette in stukjes of maak met een spiraalsnijder er slierten van. Snij de zalm in reepjes.
- Schep de courgette, Griekse yoghurt en zalm door de pasta en de asperges. Maak op smaak met peper.
- Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
- Laat de kaas even smelten onder de hete grill.