Ingrediënten (4 pers)

- 4 eieren

- 2 handjes sla

- 200 g gerookte zalm

- 2 eetlepels doperwten (ontdooid)

- 2 eetlepels pijnboompitten

- 20 kleine groene asperges

- halve theelepels mosterd

- 2 eetlepels olijfolie

                                                                           - scheutje azijn

                                                                           - peper

 Bereiding

- Snijd de kontjes van de asperges en blancheer ze in 5 minuten in kokend water.

- Meng 2 eetlepels olijfolie met een halfve theelepel mosterd. Meng dit met sla.

- Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

- Snijd de gerookte zalm in snippers.

- Verdeel de sla over de borden, leg de groene asperges ernaast.

- Verdeel de zalmsnippers, doperwtjes en pijnboompitten over de salade.

- Pocheer de eieren één voor één in kokend water met azijn.

- Leg de gepocheerde eieren op de salade en bestrooi met peper.

Deel deze pagina