Ingrediënten (4 personen)

- 8 grote tomaten

- 125 g courgette

- 125 g rode paprika

- 2 lente-uitjes

- 1 teentje knoflook

- 1 eetlepel olie

- peper

- 2 à 3 eetlepels magere smeerkaas

- 4 à 5 eetlepels paneermeel

- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180°C.

- Snijd het kapje (waar het steeltje zit) van de tomaten. Hol ze met een lepeltje uit en laat ze uitlekken.

- Snijd de courgette en paprika in hele kleine blokjes en snijd de lente-ui en knoflook fijn.

- Meng de groenten en knoflook en roerbak ze ca. 3 minuten in de pan met weinig olie tot ze zacht worden. Breng licht op smaak met peper.

- Meng het nog warme groenten-mengsel met magere smeerkaas.

- Vul de tomaten royaal met het groenten-kaasmengsel.

- Meng het paneermeel met de Provençaalse kruiden en breng een mooi laagje paneermeel aan op het groentemengsel in de tomaten.

- Zet de tomaten in een ovenschaal en bak ze ca. 12 min tot het paneermeel gaat kleuren en het vel van de tomaten gaat barsten.

Deel deze pagina