Ingrediënten (4 personen)
- 8 grote tomaten
- 125 g courgette
- 125 g rode paprika
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- peper
- 2 à 3 eetlepels magere smeerkaas
- 4 à 5 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd het kapje (waar het steeltje zit) van de tomaten. Hol ze met een lepeltje uit en laat ze uitlekken.
- Snijd de courgette en paprika in hele kleine blokjes en snijd de lente-ui en knoflook fijn.
- Meng de groenten en knoflook en roerbak ze ca. 3 minuten in de pan met weinig olie tot ze zacht worden. Breng licht op smaak met peper.
- Meng het nog warme groenten-mengsel met magere smeerkaas.
- Vul de tomaten royaal met het groenten-kaasmengsel.
- Meng het paneermeel met de Provençaalse kruiden en breng een mooi laagje paneermeel aan op het groentemengsel in de tomaten.
- Zet de tomaten in een ovenschaal en bak ze ca. 12 min tot het paneermeel gaat kleuren en het vel van de tomaten gaat barsten.