Ingrediënten (4 pers)

- 600 g bloemkool

- 10 trostomaten

- 500 g gepelde scampi (diepvries)

- 1/2 sinaasappel (enkel het sap)

- 2 eetlepels olijlolie

- 1 blokje vetarme groentebouillon

- 1/2 plantje koriander

- 1 koffielepel paprikapoeder

- peper

Bereiding


-
Laat de scampi's volledig ontdooien. Dep droog.

- Verdeel de bloemkool in hapklare roosjes.

- Snij de trostomaten in stukjes.

- Hak de koriander fijn.

- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de tomatenstukjes 5 minuten.

- Voeg de bloemkoolroosjes toe, samen met het bouillonblokje en een klein scheutje water. Laat afgedekt sudderen gedurende 15 minuten.

- Doe er na 10 minuten het sinaasappel bij. Kruid met peper.

- Verhit ondertussen 1 eetlepel olijolie in een pan en bak de scampi's ongeveer 5 minuten. Kruid met paprikapoeder.

- Schik de scampi's op of rond het stoofpotje en strooi er de fijgehakte koriander over.

Dien op met volkoren rijst of een stukje volkoren brood.

Deel deze pagina